Solokano

Disciplines binnen het solo varen

Het peddelen met een Solo-open-kano kent diverse disciplines en heeft verschillende aspecten in zich. De één voelt zich meer aangetrokken door een bepaald facet dan de ander. Die facetten zijn comfort, gebruiksgemak, peddeltechniek, conditionele uitdaging, natuurbeleving, vervoer en meer van dit soort zaken.

De vrienden van de Solokano weten dat de juiste techniek in alle facetten doorwerkt en daarom is de oefening zo belangrijk. Bij vlakwatervaren gaat het vooral om efficiëntie, bij wildwater veelal om inzicht en bij freestyle meer om de techniek. Zo heeft iedere tak van deze sport zijn eigen kernkwaliteit.

Image

Vlak water

Met vlakwater bedoelen we "in grote lijnen" alles wat geen zee, geen grote rivier, geen zeearm en geen IJsselmeer is. Er blijft genoeg vlakwater over in Nederland ..

Vlak water

Image

Groot water

Grootwater heeft een overlap met vlakwater maar ook een overlap met trekkings, dus meerdaagse kanotochten. Zeker op tochten van enkele weken zal de kans groot zijn dat ..

Groot water

Image

Stromend water

Stromend water is een type water dat valt tussen vlakwater en wildwater. Voor Open Kanovaarders is stromend water een zeer veel gevaren watersoort ..

Stromend water

Een juiste balans in type kano, techniek & peddelvorm

Bij iedere tak hoort een type kano, een bepaalde techniek en een peddelvorm. Het is een hele kunst om deze drie dingen in de juiste balans te brengen ten aanzien van het water waar wordt gevaren. Wanneer hierin een juiste verhouding is, wordt het peddelen een feest.

We kennen de volgende disciplines: vlakwater, grootwater, stromend water, wildwater, freestyle, trekking, poling, lining en zeilen. De laatste drie brengen we onder in aanvullende bewegingsvormen. Met trekking worden de meerdaagse tochten aangeduid; varen met bepakking, kamp maken en eten bereiden. De andere 6 hoofdvormen hebben ieder een eigen hoofdstuk op deze site.

Update solokano

Solokano verdient na jaren een nieuwe make-over. Nog even en je vindt informatieve artikelen weer online..

Image Magnific Popup

Image

Image

Image