solokano.nl

Home · Algemene verslagen · Zuid Hollandse Biesbos

Zuid Hollandse Biesbos

Vrijdag 18 februari was een geweldige dag om te peddelen. De solovaarders zijn ontvangen bij Kanovereninging Dajaks ten zuiden van Dordrecht. Deze club ligt direct aan het grote en stromende water met de naam Beneden Merwede. Maar daar zijn we toch niet aan het peddelen geweest. Onze gastheer Paul Meijer heeft ons verrast op een tocht door de Zuid Hollandse Biesbos.

In de ochtend was er aandacht voor peddeltechnieken in combinatie met een stukje varen en de middag was vooral het plezier in het varen maar meer nog het genieten en verbazen over de bijzondere natuur. We hebben gepeddeld door een krekengebied waar het continu stroomt want eb en vloed houden de beweging erin. Er zijn niet veel plekken in het binnenland waar dit zo sterk wordt gevoeld. We hebben zelfs even volgas moeten peddelen om vooruit te komen, zo sterk was de stroming. Onze gids heeft ons langs verschillende beverburchten gevoerd en enkelen van ons hebben zelfs een bever kunnen bekijken (waaronder Valerie). Van de zon hebben we geen last gehad, wind ook niet veel, geen regen. De lage bewolking gaf iets sinisters in combinatie met veel omgevallen en dode bomen.

Kortom we hebben een geweldige dag gehad en daarmee is besloten om volgende winter hier weer op bezoek te gaan. Maar we zijn ook uitgenodigd om deze zomer wat oefeningen te doen die een natpak gaan opleveren en dus een goede oefening kunnen zijn. Ook het canoe -poling is prima te oefenen, dus let op en wees erbij op deze super locatie.

Dank aan onze gastheer, het was echt geweldig. Jammer dat René een dag te laat was, het stond toch echt juist vermeld in de agenda. René, volgende keer dan?

19 - 02 - 2011

"Waarom met z'n tweeën als het ook alléén kan?"

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina