solokano.nl

Home · Algemene verslagen

Kano Kollege Midden Delftland

Zaterdag 28 september - Voor die vaarders die vergeten zijn om te komen: je hebt een schitterende dag gemist. Volop zon, lekker windje, fijne mensen en een prachtige omgeving, het Midden Delftland. De lunch was in het Jachthuis, een prachtige plek in de vlietlanden en met heerlijke kroketten. We voeren met 11 man waarvan 2 tandems, met andere woorden een leuk groepje solovaarders.

Lees verder 30 - 11 - 2015

Kano Kollege weer fris van start

Afgelopen donderdag waren we met 10 man op het water. En met veel plezier kan ik verklappen want de weersomstandigheden konden gewoon niet beter. De deelnemers waren voornamelijk bekenden van elkaar want er was maar 1 geheel nieuw in de club, daarnaast 2 vaarders die van ver kwamen en voor het eerst op KK. Er zijn wel 6 meldingen binnen gekomen van nieuwe deelnemers die er de volgende keer wel bij hopen te zijn en dat is dan weer een beetje veel. Maar het krijgt een kans we gaan het zien.

Lees verder 04 - 11 - 2015

Solokano op het 10e Open Kano Treffen

Het 10e Open Kano Treffen op de Kluft in Ossenzijl is als gebruikelijk weer een fantastisch en gezellig samenkomen van vele open kano vaarders. Ter plekke worden allerlei kano-activiteiten ge-improviseerd. Voor de kids op hun verzoek een "nattepakken-waterspektakel". Dat kan natuurlijk ook niet uitblijven met dit prachtige weer. Kanovaren zonder peddel en in de avonduren een spetterende open kano polowedstrijd tot diep in de schemering. De spelers krijgen er geen genoeg van.

Lees verder Reacties (9) 11 - 09 - 2013

De Biesbosch in

Zaterdag 6 juli, toertocht 2 van het zomerprogramma
De opkomst was flink: 3 tandems, 4 solo’s plus een extra solokano dat wisselend door Romko, Annette, Margriet en Maartje werd bemand (of bevrouwd ;-).
In totaal 11 deelnemers plus de twee kids van Annette en Jan-Peter. Door de wijziging van startplaats lag de Hollandse Biesbosch voor de hand, omdat wij anders bij begin en einde de Nieuwe Merwede hadden moeten oversteken.

Dus ging de tocht via de Ottersluis de vrij brede watergangen van deze kant van de Biesbosch in en konden wij kennismaken met een verschijnsel dat de Brabantse Biesbosch amper kent: (soms flinke) stroming door de stuwing -getijdenwerking.

Lees verder Reacties (2) 07 - 07 - 2013

De kop eraf in Bergschenhoek!

kanocollege Zo, de kop is er af.... Het eerste evenement van het zomerprogramma 2013 is alweer voorbij! Vast besloten om een hele dag regen en wind van 4 tot 6 bft te trotseren verzamelt zich het gemengde groepje kanoëers op de slechtste dag van de week (volgens de meteorologen) in Bergschenhoek. Na een rondje kennismaken komt Arij al gauw terzake, maakt een bootverdeling en legt de geplande uit. Vaarders zonder eigen boot worden meegenomen naar de stelling met huurboten terwijl wij onze kano’s van de auto halen.

Zoals te verwachten is de opkomst van solovaarders bij zulke weersvooruitzichten laag, maar gelukkig is René er ook dus ben ik niet de enige.

Lees verder Reacties (2) 13 - 06 - 2013

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina