solokano.nl

Home · Algemene verslagen · Kunstroute Amersfoort

Kunstroute Amersfoort

Na al het mooie weer van de laatste twee maanden, waarvan ik zelf graag wilde dat wat regen zou vallen om mijn tuin te besproeien, kwam helaas mijn wens tot vervulling op de geplande dag van onze kanotocht door Amersfoort.

Desondanks zijn we rond 11 uur van de vereniging vertrokken met een ploeg van 6 solo boten. De regen was wat miezerig, maar niet koud en de wind viel ook mee, vooral bij een stadstocht.

De enige overdraging bij de Koppelport ging wel vlot en de vaart langs de Buitensingel was mooi omsingeld door groen. Wij kregen wat bekijks van mensen wandelend met kleine kinderen. Het is tenslotte toch ook een mooi gezicht, al die solo boten samen varend door de grachten.

Een leuke bijkomstigheid aan onze kanotocht waren de verschillende kunst objecten die in en naast het water te bewonderen waren. Dit project, de Kunstvaarroute Amersfoort, heeft dit jaar als thema "visie op een portret".

Bij de Kamperbinnenpoort zijn wij even uit onze boten gestapt, wandelend naar het centrum om de Groenmarkt en de Hof te bekijken. Arij volgde zijn eigen route naar een patatkraam en heeft deze twee pleinen gemist. ;-)

Terug in de kano's varen we verder, de stad uit onder de waterpoort Monnikendam. Bij de overdraging terug naar de Eem, hebben wij geluncht in restaurant Dara, een gezellig restaurant en merkwaardig gebouw. Bij de vereniging de boten nog even schoon gemaakt, opgebonden op de auto’s en "farewell, tot de volgende kanotocht!". Hebben wij iets gemerkt van de regen? Niet dus... Het was gewoonweg een leuke en zéér gezellige dag.
Bekijk onze kunstroute in beeld!

17 - 05 - 2011

"Je komt alleen jezelf tegen... in de Solokano!"

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina