solokano.nl

Home · Algemene verslagen · Kano Kollege weer fris van start

Kano Kollege weer fris van start

Afgelopen donderdag waren we met 10 man op het water. En met veel plezier kan ik verklappen want de weersomstandigheden konden gewoon niet beter. De deelnemers waren voornamelijk bekenden van elkaar want er was maar 1 geheel nieuw in de club, daarnaast 2 vaarders die van ver kwamen en voor het eerst op KK. Er zijn wel 6 meldingen binnen gekomen van nieuwe deelnemers die er de volgende keer wel bij hopen te zijn en dat is dan weer een beetje veel. Maar het krijgt een kans we gaan het zien.

Afgelopen donderdag zijn we in de ochtend aan de slag geweest met de basis peddeltechnieken. Dit om een inschatting te maken waar een ieder staat en om daarop het trainingsprogramma af te stemmen. Was erg leuk om te doen. Na de lunch, die we lekker op een bankje in de zon hebben genoten, zijn de kano’s op een trailer en wat auto’s gebonden en zijn we naar de Rottemeren gevaren. Hier hebben we het geleerde aan de praktijk getoetst. Een extra gegeven was de aandacht die we hebben gegeven aan de trim van de kano. De trim heeft altijd een uitwerking in het vaargedrag in samenspraak met de wind. Er was een klein windje en het effect was te voelen maar iets meer wind had het wel duidelijker neergezet. Maar zoals gezegd we mochten niet klagen over het weer.

Omdat besloten is om deze winter op wisselende locaties is oefenen gaan we de volgende keer naar de Vlaardingsevaart. Je krijgt daarover nog gegevens. We verwachten daar een man of 15 en gaan dus in 3 groepjes oefenen. Waarschijnlijk 1 tandem en 2 solo groepjes. Er zijn daarvoor genoeg instructeurs aanwezig. We zijn aan het oefenen en, te gelijker tijd varen we een toertochtje. Deze keer verkennen we het Bommeer en Vlietlanden. Alles bij elkaar wordt het nog heel wat, zeker voor de Solovaarders als er een windje staat. Maar we zijn dan ook “met elkaar om elkaar te helpen, niet waar?”

Extra opmerking: Het is goed mogelijk dat er zich deelnemers aansluiten van de vereniging ter plekke, kanovereniging Natsec. We zien hoe we dat oplossen. Deelnemers die geen eigen kano meebrengen moeten dit van te voren melden zodat er iets geregeld wordt. Van M&M is dit al bekend.

04 - 11 - 2015

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina