solokano.nl

Home · Algemene verslagen · IJsbrekers in konvooi

IJsbrekers in konvooi

IJskanocollege 16 2 2013 - Wat mooie plaatjes die gisteren zijn gemaakt door Jasper. Het varen door ijs was een prachtige ervaring en volgens mij redelijk uniek want het was een dikte die te doorbreken was. Er was ook voldoende open water, dus van alles mogelijk.

Ook leuk dat we startten in de sneeuw, daarna werden we in het ijs gegoten en weer daarna werd het regen. Maar alles met mate, hoe krijgt men het zo geregeld? We waren met 7 man op het water, deze keer geen enkele vrouw. Hoe zou dat komen? Kwade opzet? ;-)

Op de foto's (even "klikken" op het plaatje!) is te zien dat we terugkomen na het vastlopen in het pakijs ter hoogte van het Pekhuis, vlak voor de Rottemeren. Ook de terugweg was bar, harde Noordooster maakte het noodzakelijk om beschutting te zoeken in het Verlaat ter hoogte van Zevenhuizen. Kruiend ijs dreef de boten regelmatig naar lagerwal maar de schade aan de schepen viel mee, alleen enkele steekpeddels moeten vervangen worden. Tijdstip van aankomst erg ongewis maar hopelijk toch voor de zomer ;-)
De volgende vaartocht is op zaterdag 2 maart. Waarschijnlijk komen er een paar nieuwe vaarders bij de club!

16 - 02 - 2013

"Waarom met z'n tweeën als het ook alléén kan?"

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina