solokano.nl

Home · Algemene verslagen · De Biesbosch in

De Biesbosch in

Zaterdag 6 juli, toertocht 2 van het zomerprogramma
De opkomst was flink: 3 tandems, 4 solo’s plus een extra solokano dat wisselend door Romko, Annette, Margriet en Maartje werd bemand (of bevrouwd ;-).
In totaal 11 deelnemers plus de twee kids van Annette en Jan-Peter. Door de wijziging van startplaats lag de Hollandse Biesbosch voor de hand, omdat wij anders bij begin en einde de Nieuwe Merwede hadden moeten oversteken.

Dus ging de tocht via de Ottersluis de vrij brede watergangen van deze kant van de Biesbosch in en konden wij kennismaken met een verschijnsel dat de Brabantse Biesbosch amper kent: (soms flinke) stroming door de stuwing -getijdenwerking.

Door een zorgvuldige planning van de tocht kun je daar dus ook in je voordeel gebruik van maken, maar wij konden prachtig ervaren wat er gebeurt als je daar weinig aandacht aan besteed: op heen en terugweg lekker tegen de stroming in paddelen ;-). Met een rustige poel voor de middagpauze, Jan-Peter die voor belangstellenden extra instructie verzorgde, zwem-en stoeipartijtjes voor kleine (en grote ;-) kinderen, was er tijd genoeg om bij te komen en zelfs van een dutje te genieten ;-).

De terugkomst werd flink later dan de bedoeling was: om 19.00uur lagen de boten weer op het droge en konden wij ons op het gastvrije terrasje van de ‘Dajaks’ een welverdiend Pilsje gunnen.

Dank aan Annette en Jan-Peter (en natuurlijk onze ‘gids’ Ton) voor een fijne dag!
En natuurlijk Sander van der Linde voor de prachtige foto's!

07 - 07 - 2013

Reacties:

Heiko 07 - 07 - 2013

Oh ja, de beverfoto is echt!! Tot verwondering van Ton die ter plaatse deskundig is, hebben wij werkelijk op klaarlichte dag een bever gezien en Sander heeft daar mooie foto's van kunnen maken!

ard 07 - 07 - 2013

Ik vond `t een mooie tocht met mooi weer, nog `n bever gezien wat wil je nog meer.Ik heb wat peddels mogen uitproberen waarvoor dank.
En heiko waar varen we de komende weken?
met de stroming mee ofzo

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina